Vanvittige black friday-tilbud lammer flere webshops – Cyber monday følger godt med!

Der er så meget rift om de mange vanvittige black friday-tilbud, at flere af de store webshops er gået ned. Forbrugerne sidder klar, når det bliver midnat – klar til at købe ind til latterligt lave priser. Og det kan give udfordringer med teknikken bag. Men det skal ikke handle om teknik, men om gode tilbud på helt op til 80%. Vi har for alvor taget det amerikanske fænomen til os, og dagen med de mange tilbud står nu for den største omsætning for en enkelt dag. I 2015 blev der omsat for 1,98 mia. kroner på denne dag, hvilket er 29% mere end året før. Meget tyder på, at den amerikanske shoppedag bliver endnu større i 2016, og at de danske forbrugere kan se frem til endnu flere rablende vanvittige tilbud.

Starter julesalget med et brag

Black friday stammer fra USA fra byen Philadelphia, hvor man helt tilbage i 1961 begyndte at kalde det ”den sorte fredag”, da det var den dag, hvor detailbutikkernes regnskab gik fra røde tal på bundlinjen til sorte. Oprindeligt stammer navnet fra beskrivelsen af den massive menneskemasse, der var på gaderne og i butikkerne dagen efter Thanksgiving, hvor folk havde taget fri til at shoppe. Der var sort af mennesker – deraf navnet. Ikke desto mindre er dette dagen, der kickstarter julehandlen, og den begynder helt nøjagtigt den fjerde fredag i november.

Er kommet fra USA for at blive

Der er ingen tvivl om, at vi forbrugere er helt vilde med gode tilbud. Hvorfor betale mere for en vare, hvis du kan slippe med mindre. Og igen – hvorfor vente med at købe dine julegaver til et par dage før jul, når du kan sidde ganske komfortabelt i din stol derhjemme og shoppe løs ved hjælp af et par klik på musen. Det bliver ikke mere enkelt. Og det bliver ikke billigere. Forbrugernes store shoppedag er bestemt kommet for at blive, og det bliver kun mere og mere vanvittigt.

Det kan nemlig godt betale sig at vente på de gode tilbud, som forventes at blive frigivet ved midnat i webshops og rigtigt tidligt for de fysiske butikker i detailhandlen, som åbner omkring kl. 6-7. Da flere og flere butikker kommer med på black friday-vognen, kan du godt se frem til at få endnu bedre priser og endnu flere varer på tilbud. 2016 tegner til at blive endnu et rekordår for black friday-handlen.

Cyber Monday har også fundet vej til Danmark

Selvom Black Friday selvfølgelig stadigvæk er langt den største handelsdag indtil videre, så har en anden og mindre velkendt dag også fundet vej til Danmark, navnlig Cyber Monday. Der er en del af webshopsne der har taget dagen til sig og du vil uden tvivl kunne finde et tilbud eller på selve dagen som du vil kunne nyde godt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *