Tips til indretning på altanen

Når foråret sætter ind, så er vi allerede begyndt at tænke, nu er det snart sommer i Danmark. Det skyldes en lang efterårs- og vinterperiode. Vi kan næsten ikke vente længere, når det omsider er blevet lidt varmere og lysere i vejret. Og så er man også begyndt at tænke på, at altanen skal klargøres. Men måske trænger din altan til et forfriskende look denne sommer. Du har muligvis brug for mere plads, fordi det altid hober sig op med alle de ting, du gerne vil have derude. Samtidig skal det helst se indbydende ud. Det kan du få tips til i denne guide.

Få inspiration til indretningen

Der kan aldrig blive for meget plads på en altan, erfarer de fleste. Der skal både være plads til grill, siddepladser, bord, planter, diverse tekstiler, nips og lys og så videre. Du kan blive ved. Her er råd til, hvad du kan gøre for at udnytte pladsen på altanen:

  • Udnyt pladsen i højden og på siderne. Du kan for eksempel lave en krydderurtehave op af et regn på en af de indvendige sider af altanen. Derudover kan du plante blomsterkasser med blomster og planter i på ydersiden. Så tager du ikke plads indefra altanen. Du kan også have tørresnore, som kan tages op og ned og hænges på en stolpe eller andet fra side til side på altanen.
  • Få et slå-ud-bord. Det kan slås ud, når du skal benytte det og også tages op, hvis du skal have plads til at plante derude eller måske hænge vasketøj op.
  • Hæng en lyskæde på altanen, som virkelig kan skabe hygge.
  • Find møbler eller lav dem selv med opbevaring i. Med disse kan du opbevare tekstiler som hynder, tæpper og puder, som også er anvendeligt til altanen.

Få mere inspiration og viden om din altan her.

Skal du i gang med at bygge møbler selv?

Der er flere og flere, der leger nybyggere, fordi det både er sjovt og billigere. Samtidig er der en stor tilfredsstillelse i at kunne sige, at man selv har lavet sine egne møbler. Det er en stolthed, som skinner helt igennem. Tænker du umiddelbart, at det kan du ikke overskue, så stop en halv. Det er faktisk ikke så svært. Du kan for eksempel bygge en simpel bænk med opbevaringsplads i. Få medarbejderne i byggemarkedet til at skære træet til i de rigtige størrelser, så du kan bygge en kasse. Dertil skal du have nogle hængsler, så du kan åbne kassen og fylde den op med hynder og andre tekstiler eller grej. Muligvis også nogle skruer. Du kan søge efter smarte og nemme løsninger online.

Derudover kan du jo hækle egne dækservietter, give dig i kast med at strikke et tæppe eller sy puder. Du kan mere, end du tror.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *