Spar penge ved licens

Medielicensen er det, der holder liv i DR, som er en public service-kanal. Den er på 2.527 kr. om året, og skal betales af alle dem, der er licenspligtige. Det kan dog være, at du betaler licens uden grund, så du lovligt kan afmelde den. Der er mange penge at spare, så det kan betale sig at undersøge det. Det er ikke så svært at fine ud af, om man skal betale licens eller ej, da der for det meste er meget klare regler på området. Derfor bør du nemt og hurtigt kunne finde ud af, om du skal betale licens med den følgende guide.

Her skal du betale licens

Du skal betale licens, hvis du har et såkaldt ”licenspligtigt apparat.” Dette dække over alt med internetadgang, TV og radioer, fordi de giver dig adgang til DR’s produkter. Det betyder altså, at alle med en computer, tablet, telefon eller andre apparater skal betale licens. Det betyder dog ikke at du altid skal betale licens, fordi der er forskellige undtagelser, der træder i kraft, hvis du for eksempel flytter sammen med en kæreste eller tilbage til familien.

Her må du afmelde licens

Du må afmelde licens fra den dag du flytter sammen med en kæreste, så længe den anden part betaler medielicens. Du vil være dækket ind under deres, ligesom du var dækket ind under dine forældres indtil du fyldte 18. Hvis du flytter hjem til dine forældre eller bor der efter dit fyldte 18. år, er du stadig dækket ind under deres medielicens, så længe i har samme adresse i folkeregisteret. Du kan derfor hverken afmelde licensen, hvis du flytter sammen med din fætter, søster, bedstemor eller kammerat. Her skal du stadig betale din egen medielicens for egen regning. Hvis du derimod hører til nogle af de grupper, der ikke skal betale licens, så gå ind og afmeld licens ved DR og spar en masse penge, som du kan bruge andetsteds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *