Sådan skriver du et godt CV

I langt de fleste tilfælde er man ansat i en virksomhed på grund af sine kompetencer. Når man søger nyt arbejde, formidler man sine kompetencer gennem et CV. CV står for Curriculum Vitae og er en kort skildring, som oplyser om ansøgerens uddannelse- samt erhvervsmæssige kvalifikationer. De fleste har før hørt (og skrevet) et CV. Dog er der stadig en stigende tendens til, at CV er mangelfulde og generelt af dårlig kvalitet. Vi guider dig til, hvordan du får drømmejobbet, gennem en ideel formidling i form af et CV.

Gør noget ud af det

Når der skal skrives et CV, forekommer noget så basalt som stavefejl, mangel på kontaktoplysninger og forkert brug af fremmedord alt for ofte. Så husk nu for at læse dit CV igennem, inden du sender det ud. Man kan dertil med fordel få andre til at gennemlæse dit CV og komme med inputs til, hvordan de mener, at det kan gøres bedre. Når det siges, at man skal gøre noget ud af dit CV, menes der ikke, at dit CV skal indeholde en skør font eller specielle farver. Tværtimod. Dit CV skal have en logisk opstilling med en læsevenlig font. Desuden burde dit CV altid blive printet på hvidt papir, og gerne på papir af god kvalitet. Ydermere bør et CV ikke være på mere end 2 A4-sider – så sørg for kun at inddrage det vigtigste.

Boost til CV

Nogen tror, at en lang og relevant uddannelse er bedre end erhvervserfaring. Det er de færreste steder, hvor uddannelse bliver vægtet højere end den erfaring man har haft på arbejdsmarkedet. Der er en række tips til, hvordan du booster dit CV i form af erhvervserfaring:

Praktikophold: Et praktikophold er typisk på en 3-6 måneders periode, og går i bund og grund ud på, at du tilbyder gratis arbejdskraft med det formål at få flere forbindelse og mere erhvervserfaring. Et praktikophold pynter på dit CV, da der bliver tilføjet flere arbejdspladser samt erfaring.

Efteruddannelse: Selvom du måske mener, at du har (haft) drømmejobbet, er det vigtigt, at du bliver ved med at videreuddanne dig selv. Dette er der flere fordele ved. Dels kan viden gøre dig mere lykkelig og dertil er man mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Der findes adskillelige efteruddannelser, og det gælder om at vælge de helt rigtige, som er relevante for dig. Et kursus i forhandlingsteknik vil effektivisere dine resultater og gøre dig til en uundværlig medarbejder, og er derfor et godt bud på en relevant efteruddannelse. Det er ligeledes en god idé at følge med i de tendenser, som er på arbejdsmarkedet.

Opdatering

Mange glemmer, at når de har skrevet det perfekte CV, skal man huske at opdatere det regelmæssigt. Hvis man løbende opdaterer sit CV, vil opgaven ikke virke lige så uoverskuelig. Så hvis du lige har arbejdet på et nyt projekt, videreuddannet dig eller andet relevant – så sørg for at få det skrevet på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *