Sådan skaber du en indbydende butik

Måske er du nuværende butiksejer eller helt ny inden for feltet og har en drøm om at åbne din egen butik og mangler kun lokale til butikken for at komme i gang. Og så mangler du inspiration til, hvordan du skaber en god butik, som både er praktisk, indbydende, ryddelig, flot og hvor skal kasseapparatet stå og så videre. Der er mange ting, der skal gå op for at få den perfekte butik. Er du nuværende butiksejer, kan det også være, at du ikke synes, at butikken er helt så god, som den kunne være. Læs med i denne guide og få mere styr på butik situationen.

Skal du købe eller leje en butik?

Et af de første vigtige gøremål, hvis du skal ud at finde en lokation til din butik er at finde ud af, om du vil leje eller købe. Det anbefales i denne sammenhæng, at du prøver at skrive dine vigtige præferencer ned i forhold til en bolig. Her kan du reflektere over:

  • Hvor du ønsker beliggenhed af butikken skal være
  • Hvor stor skal den være. Husk at tænke, om der også skal være et stort lager
  • Vil du eventuelt også bo i den ejendom, hvor du har butik?
  • Hvad er max budget?
  • Hvad er fremtidsudsigterne i forhold til dit privatliv? Kan det spille sammen?

Der kan også være mange flere krav til din butik, som du selv kommer på, når du sidder og reflekterer i denne indledende fase.

Der er som regel dyrere at købe end at leje nu og her. Men ved du for eksempel, at butikken skal ligge der i mange år, og der er en sikkerhed omkring det, kan et køb være det oplagte valg, og det er billigere på sigt. Men det skal tænkes sammen med dit max budget og i forhold til et potentielt lån, som du kan få bevilliget. Her kan det også være, at du er nødt til at gå på kompromis med nogle af dine krav, for at få kabalen til at gå op.

Indretning af butikken

Det mest optimale at tænke ind i budgettet vil være at få en indretningsarkitekt knyttet til din butik. De har den fornødne viden til at få alle ender samlet, så det praktiske og æstetiske kan gå hånd i hånd. I kan sidde sammen og blive enige om, hvordan det hele skal stå, og arkitekten kan komme med løsninger til de udfordringer, du måtte have.

Elsker du selv at indrette, kan du også selv forsøge at lave en plantegning, og dele butikken op i de dele du ønsker at have med. Og du kan måle møblerne og lave den forholdsmæssigt på tegningen, så du sikrer, at alt kan være der. Men husk på at det ikke må være rodet og forvirrende for kunden, så det er ikke helt sikkert, at det hele kan være der. Gå eventuelt en tur i byen og se, hvordan de gode butikker gør og lad dig inspirere af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *