Sådan holder du op med at ryge

Mange danskere ryger, og desværre er mange unge mennesker også begyndt at ryge. Det er en rigtig dårlig vane at have, som kan have fatale konsekvenser for dit generelle helbred. For rygere, som har røget i rigtig mange år, kan det være særdeles hårdt at holde op med at ryge. Det er en indgroet vane som de har holdt fast i, i rigtig mange år. Rygning er skidt for dit helbred, og årligt dør lige omkring 4.500 danskere af sygdomme, som udelukkende skyldes, at de har røget i løbet af deres liv. Cigaretter er nemlig fyldt med en masse skadelige stoffer, og samtidig indeholder cigaretter stoffet nikotin, som er meget vanedannende. Derfor er det en fantastisk idé at holde op med at ryge.

Derfor skal du stoppe

Når du holder op med at ryge, sker der en masse gode ting i din krop, som du både vil kunne se og mærke. Generelt kan et rygestop være med til at forbedre dit helbred markant, og du vil i høj grad kunne se rygestoppet på din hud. Når du dropper cigaretterne, bliver din hud nemlig flottere og renere igen. Derudover får du din lugtesans og smagssans tilbage, så du i fulde drag kan nyde måltider og omgivelsernes dufte igen. Du får en markant bedre hygiejne i munden, og sidst men ikke mindst gør et rygestop en masse godt for din pengepung. Du sparer nemlig en masse penge, når du ikke skal bruge dine penge på dyre cigaretter.

Sådan kan du droppe rygningen

Der findes utallige måder at gribe et rygestop an på, og det er meget individuelt, hvilken metode folk synes er bedst. Nogle mennesker vælger at tage en kold tyrker, mens andre trapper langsomt ned. Det absolut vigtigste når du skal i gang med et rygestop, er, at motivationen er der. Hvis du ikke er motiveret og ønsker det, vil det højst sandsynligt ikke lykkes for dig.

Det er vigtigt at mærke efter og kende sig selv godt, når du skal vælge hvilken metode du ønsker at anvende. Hvis du er stædig og har meget viljestyrke, kan et brat rygestop måske være sagen, mens andre synes det er lettere at stoppe, hvis de langsomt trapper ned.

Få hjælp til rygestoppet

Hvis du ikke synes at et brat rygestop lyder som noget for dig, er det heldigvis helt acceptabelt at vælge metoden, hvor du langsomt trapper ned. Der findes heldigvis også mange hjælpemidler til dig, som har brug for det. Mange mennesker får langt nemmere ved at lægge rygningen på hylden, hvis de anvender nikotinpræparater. Du kan blandt andet bruge plastre, inhalatorer eller tyggegummi, eller du kan prøve at bruge Nicorette QuickMist. Nicorette QuickMist er ganske let at anvende, og det er en god måde at få hjælp til at droppe cigaretterne på. Når du føler trang til at ryge, skal du blot anvende 1-2 sprøjt af sprayen, som herefter lindrer din rygetrang. Alt afhængig af hvor mange cigaretter du plejede at ryge om dagen, varierer det med, hvor ofte du føler trang til at anvende din QuickMist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *