Overvejer du at købe en virksomhed?

Der er rigtig mange ting, man skal tage stilling til, hvis man overvejer at købe en virksomhed. Der er både store beløb og mange ressourcer, som er involveret i hele processen, og derfor er det vigtigt, at man har styr på det hele, da det ellers kan have store økonomiske konsekvenser. Det er vigtigt for alle parter involveret i overdragelsen, at det bliver gjort korrekt, da det både kan påvirke køber, sælger og medarbejdere. Er det første gang, man skal købe en virksomhed, kan det altså være en god idé at få lidt hjælp og rådgivning fra nogle professionelle inden for faget. Man kan finde kompetent advokathjælp i forhold til overdragelse og køb af virksomheder her. Ved at få noget professionel hjælp, er man sikret, at det hele forløber korrekt, og der ikke opstår nogle problemer, fordi der er noget, man har overset. Det er altså den sikreste måde at gøre det på, hvis man ikke selv er sat helt ind i reglerne.

 

3 tips når man skal købe en virksomhed for første gang

Hvis det er første gang, man overvejer at købe en virksomhed, kan det hele godt virke som lidt af en jungle at finde rundt i. Det kan hurtigt blive meget uoverskueligt og selvom, man får hjælp ude fra, er der også nogle ting, man selv bør huske. Her er der 3 tips, når man skal købe en virksomhed første gang.

  1. Som en start er det vigtigt at få afdækket, hvilke finansieringsmuligheder man har. Hvis man for eksempel ikke selv kan lægge beløbet ud og må optage et lån, så er det vigtigt, at man har nogle gode cases. Det kan for eksempel være nogle markedsanalyser eller lignende, så man har belæg for, at det er en god investering.
  2. Due diligence. En due diligence er en analyse af den virksomhed, man overvejer at købe. Den går ind og laver en fuld analyse over virksomhedens forpligtelser, regnskaber, kontrakter mm. Det er en essentiel del af at købe virksomhed, så man kan få overblik over, hvad det er man går ind til og kan få ud af købet.
  3. Man bør altid prisforhandle, og en prisforhandling bør tage udgangspunkt i selve virksomhedens værdi og de forhold, som due diligence analysen fremviser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *