Kært barn har mange navne

Mangler du penge til en ny bolig, bil eller båd? Lånemulighederne er mange. Lån penge gennem et forbrugslån, som har mange fordele. Banken tager nemlig ikke sikkerhed i form af pant. Dog er renten oftest højere på disse form for lån. Læs om de mange lånemuligheder på denne side.

Penge til forbrug

Når du låner penge, er det ikke nødvendigt, at du låner pengene til et vis formål. Hvis blot du har behov for penge til det daglige forbrug, kan du sagtens optage et forbrugslån, som netop har dét formål. Du bestemmer altså helt selv, hvad du bruger de lånte penge på ved et forbrugslån.

Nogle banker har faktisk specialiseret sig i netop forbrugslån og tilbyder kun online lån. Bankerne låner penge ud til alle forbrugere, når de ansøger om dette lån. Desuden tilbyder bankerne nogle finansieringsmuligheder, såfremt du køber en vare. Derfor møder du ofte følgende banker eller selskaber, hvis du eksempelvis køber en opvaskemaskine eller andet på afbetaling:

  • IKANO
  • Ekspres Bank
  • Coop Bank
  • Santander Consumer Bank
  • Resurs Bank

 

Ingen pant

Der findes mange underkategorier indenfor et forbrugslån. Forbrugslånet har fx navne som kviklån, sms-lån, bryllupslån, hurtiglån og kassekredit. Alle lånene har det til fælles, at de ikke stiller sikkerhed i form af pant som fx et boliglån eller billån gør. Derfor kalder man også forbrugslån for ’usikrede lån’.

Et sikret lån kan eksempelvis være et realkreditlån, hvor banken stiller pant i det, du har lånt til. Såfremt du ikke kan indfri din gæld, kan banken tvinge dig til at sælge bil, hus eller lejlighed, således du har penge til at tilbagebetale din gæld. Det kan de dog ikke ved et forbrugslån, da det som nævnt tidligere er et usikret lån. Dog har nogle undersøgelser vist, at forbrugslån oftest bliver brugt til følgende:

  • Ferier og rejser
  • Almindeligt forbrug i hverdagen
  • Bil, båd og motorcykel
  • Renovering af fast ejendom

 

Undersøg markedet

Oftest er de sikrede lån dog de billigste, da banken kan tilbyde dig en lavere rente, når de får sikkerhed i fx bil eller hus. Uanset, hvilket lån, du vælger at optage, anbefales det at sammenligne de forskellige former for forbrugslån med tilbud fra banker. Undersøg også muligheden for lånet inden du eksempelvis takker ja til en finansieringsløsning ved køb af nyt køkken eller teknologi.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *