Disse ting bør du vide om dit nye lån inden du optager det

Det er de færreste danskere der er i tvivl om at hurtig lånsmarkedet kan gå hen og blive en voldsom dyr affære, hvis man ikke træder varsomt. Det overrasker dog gang på gang at der faktisk er folk derude der ikke rigtig er klar over hvilke konsekvenser sådanne lån faktisk kan få. Jeg vil forsøge at fortælle lidt om de ting jeg synes man bør vide inden man optager et af de hurtigere lån.

#1 Du betaler renter til ågerpriser

Det er et faktum at selvom firmaerne eventuelt lokker med forholdsvis lave renter, så er der tit og ofte klistret en masse ekstra gebyrer på, således at den effektive rente ender med at stige voldsomt. Typisk kan en ÅOP for et sms lån snildt overstige 20-30%, hvilket alligevel må siges at være en god indtjening for disse firmaer. Grunden til at renterne ligger så højt er ganske enkelt at man som kunde hos firmaerne skal dække omkostningerne for de dårlige betalere der nu engang måtte være. Det kan ikke siges kraftigt nok: DET ER EN RIGTIG DÅRLIG FORRETNING FOR DIG.

#2 Mange ender i sms låns fælden

Hvis du stadig overvejer at optage et lån selvom renterne er så høje som de er, så vil jeg godt lige forsøge at forklare dig endnu engang hvorfor du skal lade være. Tænkt eksempel: Du har i forvejen svært ved at spare op, hvorfor skulle du ellers ville optage et så dyrt sms lån? Der kan jo selvfølgelig godt være noget impulsivitet over det, men jeg er villig til sætte penge på at din konto typisk render i nul eller overtræk hver måned (hvis din bank giver dig lov til den slags selvfølgelig).  Nuvel, du optager et lån som nu hver måned graver sig ind i dit rådighedsbeløb.

For ikke at ramme overtræk, bliver du nødt til at finde pengene andetsteds og det lykkedes måske også at skære i dit budget, men langsomt og uden du nærmest tænker over det, rammer din konto overtræk – måned efter måned. Din bankmand begynder at være efter dig, fordi hvis der er noget de hader, så er det overtræk. Nu står du der – du har ikke lyst til at undvære dit visa dankort, så hvad gør man så? Jo man optager da bare et lille sms lån mere for at dække det overtræk man nu engang måtte have.. Kan du se hvor det er på vej hen? En ret træls situation som har potentiale til at udvikle sig til en rigtig dårlig økonomi.

Bottom line: Lad nu være med at hoppe hovedkulds ud i at optage sms lån. Hvis du absolut skal gøre brug af det, så sørg for at undersøge om du har plads til det i dit budget. Ligeledes er det super vigtigt at du laver en god gennemgang af markedet for sms lån. Jeg fandt denne på 2 sekunder. På den side kan du tjekke vilkår og steder hvor du kan finde et sms lån. Der findes masser af sider der alle har det formål at sammenligne vilkårene for de forskellige sms låns udbydere, så du kan typisk bare vælge en tilfældig. Det vigtigste er bare at du sørger for at have overblikket over hvad det egentlig kommer til at koste dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *