Alt om lån trods RKI – Hvordan man håndtere situationen

Det at optage et lån kan være en god ting. Det hjælper mange i hverdagen, og er noget som de fleste kommer til at gøre brug af i hverdagen. Et par eksempler på årsager til at skulle optage et lån kunne være hus, bil, køkken, projekter o.s.v. Hvilket typisk er meget dyre ting, hvorfor folk ikke selv har råd til at betale for dem, og derfor er nødsaget i at skulle låne penge af banken.

Ovenstående eksempler er dog typer af lån som er meget langsigtet. Typisk også lån som man tager ned i banken for at optage. Det er ikke det som vi har i fokus i dag. I dag skal vi snakke om lån trods RKI. Hvorfor man er endt i en situation hvor man måske skal optage et lån trods RKI. Hvorfor det kan være en god idé. Hvorfor det ikke kan være en god idé, og hvad der så ellers er at gøre.

Hvorfor er man endt i en situation hvor man måske skal optage et lån trods RKI

En af de årsager som kan være skyld i at man er endt ud i en gæld, er oftest fordi at man har et for højt forbrug i forhold til hvor mange penge man tjener hver måned, altså ens indkomst. I enkelte tilfælde kan det også være fordi at man har været uheldig, men hvis man er kommet i gæld skyldes det 9 ud af 10 gange fordi at man har en dårlig vane, og så er det altså ikke den rette vej at gå ved at optage et lån trods RKI. Heldigvis så er det sådan at man kan gøre noget ved det personlige. Det er muligt at ændre på de vaner man har sådan at man kan komme ud af den situation som man står i.

Noget af det første som man skal gøre hvis man kommer i en situation hvor man skylder andre kreditorer penge, er at tage et kig på hvorfor man tror at det er at man er løbet tør for penge. Det vil være forskelligt fra person til person. Det kan være at man er ryger, og bruger 15 tusinde kroner om året på smøger, hvilket er ret mange penge. Hele idéen med at tage et kig på sin økonomi, når det er sådan at man er kommet ud i gæld, er for at finde frem til noget af det som man godt kan eller burde undvære, for at skabe en bedre økonomisk situation for sig selv, sådan at man ikke skal ud i det med et lån trods RKI.

En af de rigtig store årsager til et for højt forbrug, er nemlig det at man har en dårlig vane. Det er som regel sådan at dårlige vaner er meget dyre i længden. Og det kan have den betydning at man kommer ud i en skidt økonomisk situation. Man skal huske på at det er meget bedre at gøre noget ved den dårlige vane frem for at låne penge. Hvilket er hvorfor at det næste som vi skal snakke om det er hvornår man burde optage et lån trods RKI.

Kun i meget få situationer er det en god idé at optage et lån trods RKI

Som vi har været inde på ovenover, så er det altså 99 ud af 100 gange ikke den rigtige vej at gå, det at optage et lån trods RKI. Det kan nemlig meget hurtigt blive en ond cirkel, hvor man ender med at have mere gæld, end man allerede har i forvejen. Hvilket ikke er en god ting for noget, det kan have så store indflydelser på sit liv, som man helst gerne vil undgå, og det er netop derfor at vi skal prøve at undgå at optage et lån trods RKI, som du kan læse meget mere om her.

Det er kun i meget få situationer at det kan være en god idé at optage et lån trods RKI. Det er meget vigtigt at man husker på en ting når man gerne vil låne penge trods at man skylder andre penge. Det allermest vigtige er at man ved 100% af man kommer til penge indenfor meget kort tid sådan at man undgår det med at man ikke kan betale sit lån tilbage. Hvilket leder os til det andet som man også skal huske når man har med et lån trods RKI at gøre. Nemlig det at det er et lån som koster noget mere end de sædvanlige lån. Grunden til dette er at dem som udsteder dem løber en meget større risiko for ikke at få deres penge tilbage, og derfor har de valgt at gøre lånene noget dyrere, sådan at de stadigvæk er sikret på at tjene penge på lånene.

Derfor er den eneste situation hvor man overhovedet skal overveje det med et lån trods RKI, hvis det er fordi at man har gennemtænkt det hele 3 gange, og at man ved at man kommer til penge igen inden for kort tid. Det er nemlig meget vigtigt. Det sidste som man ønsker en nemlig at ende i en værre situation end den som man allerede er i. Det er nemlig ikke sjovt.

Hvad skal man være særligt opmærksom på ved et lån trods RKI

Vi har været en lille smule inde på det, men der er nogle ting som man skal være specielt opmærksomme på når man vælger det at optage et lån trods RKI. Det som man selvfølgelig skal være opmærksom på, er at man meget hurtigt kan ende i en situation som er værre end den som man allerede befinder sig i. Det er ikke sjovt at være i pengenød, det kan gøre ens hverdag rigtig meget svære, og det kan være med til at skabe dårlig stemning. Hvilket også er hvorfor man virkelig skal overveje omkring det at låne flere penge.

Det sidste som man ønsker er nemlig at komme i en dårligere økonomisk situation. Grunden til at det er ekstra farligt at låne penge når man allerede står i RKI, er fordi at det højst sandsynligt betyder at man ikke har ret mange penge. Hvilket selvfølgelig kan gøre det til en meget skidt idé hvis man ikke kan betale sit lån tilbage. Hvilket fører til det næste som man skal være meget opmærksom på. Det er nemlig ekstra dyrt at låne penge når man låner trods RKI. Det er fordi at man pålægger kreditor en meget større risiko ved at de låner penge til en person som ingen penge har. De er derfor nødt til at gøre det noget dyrere at optage sådan et lån, for at det kan betale sig for dem i det lange løb.

Af den grund, så anbefaler vi faktisk kun et lån trods RKI hvis det er sådan at man kan se at man kommer til penge indenfor meget kort tid. Helst indenfor få dage, sådan at man med 100% sikkerhed ved at man kan betale de penge tilbage som man har lånt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *