3 ting du ikke kan undvære hvis du bliver arbejdsløs

Er du forberedt på det værste i forhold til hvis du pludselig skulle blive arbejdsløs, eller har du bare en idé om at tingene nok skal løse sig? Hvis du er en af dem der har godt styr på din økonomiske situation i tilfælde af at du mister dit job, så vil du måske blive overrasket over at høre at det langt fra er alle der overhovedet har skænket det en tanke. Denne artikel er målrettet til det segment.

Her er 3 ting du ikke kan undvære i tilfælde af arbejdsløshed:

En a-kasse holder dig væk fra kontanthjælpssystemet

Det kun gå for langsomt hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse. Det koster omkring 450 kr. for den billigste a-kasse, pr. måned, og du kan trække det fra i skat. Der er ingen undskyldning for ikke at betale ind til en a-kasse. Du kommer til at fortryde det hvis du pludselig skal på kontanthjælp, hvor du får meget mindre end på dagpenge. Samtidig vil du opleve at blive pisket langt mere end på dagpenge, hvor du trods alt har et pusterum en gang i mellem. Det kan kun gå for langsomt med at melde sig ind, da man skal have indbetalt penge til en a-kasse i et stykke tid inden du er berettiget dagpenge.  Her på denne liste over billig a-kasse, kan du danne dig et overblik over markedet for a-kasser i Danmark.

En opsparing

Hvis du har høje faste leveomkostninger, så er det sandsynligvis nødvendigt for dig at supplere dine dagpenge med din egen opsparing. I hvert fald hvis du ikke vil komme i problemer med at få betalt dine regninger. Der er ikke meget ved pludselig at skulle sættes ud af dit hus,  fordi du ikke havde sørget for at have en opsparing at trække på. Hvis du ikke allerede har en opsparing til nødssituationer, så er det bare med at komme i gang. Hvis du ikke kan se hvor pengene til det skal komme fra, så kan du eventuelt lave en gennemgang af dit budget og dine variable omkostninger fra det sidste års tid. Der er 100% steder hvor du kan optimere og i stedet føre over på en opsparing. Hvis du bare går på restaurant 1-2 gange i måneden, så har du snildt brugt 1000 kr., som du i stedet kunne have brugt på at sikre dig selv i tilfælde af arbejdsløshed. Dit hus vs restaurantbesøg? Jeg ved godt hvad jeg valgte.

Netværk

Det er et faktum at et velplejet netværk hjælper dig godt på vej til dit næste job. I stedet for kun at sætte sin lid til antallet af ansøgninger man sender ud pr. uge, så er det en god idé at høre sit netværk om der er nogen der er interesseret i det du har at tilbyde. Et opslag på linkedin eller facebook kan bringe dig tættere på et nyt job. Og det tager heldigvis ikke mere end 10 minutter at forfatte en god post. Der sker helelr ikke noget ved at smide et indlæg op mere end en gang. Drop beskedenheden og du vil finde ud af at du kan komme i job langt nemmere end ved at spamme virksomheders indbakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *