Sådan lærer du dine børn at passe på naturen

Klimakrise, grøn energi og elbiler – vi taler meget om det. Vi skal helst alle være med. Hvis vi alle sammen passer lidt ekstra på vores natur, så når vi langt. Mange bække små.

Du er måske selv hoppet med på den grønne bølge på den ene eller anden måde. Måske sorterer du dit affald. Måske prøver du ikke at købe så mange nye ting. Måske tager du cyklen lidt oftere. Men tænker du også på at lære dine børn at passe på naturen?

Bæredygtigt legetøj

Du kan lære dine børn om bæredygtighed og grøn livsstil på mange måder. Du kan lade dem være med til affaldssortering og lære dem, at det er bedst at cykle. Du kan også tage det ned på deres niveau og købe bæredygtigt legetøj til dem. Du kan finde det hos Skovalfen – et univers af fantasi og leg.

Hvis dine børn får bæredygtigt legetøj, kommer det til at handle om noget, de forstår. Du kan snakke med dem om, hvordan deres legetøj bliver fremstillet. I kan tale om plastik og lange transporter af varer. Imens har de en fysisk ting i deres hænder, der gør det hele nemmere at forstå.

En glæde ved naturen

Du kan også tænke på at lære dine børn at være glade for naturen. Er de mere glade for computeren, vil det være svært at overbevise dem om at leve grønt. Hvis naturen ikke betyder noget for dem, er der ikke lige så mange grunde til at passe på den.

Lær dine børn at holde af naturen. Vis dem alt det, den kan. Så kan I tage en snak om, at det er vigtigt, at vi passer på den. Derefter kan I snakke om, hvordan I kan passe på den, og hvad de selv kan gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *